Even Voorstellen

Het hebben van (ex) asielhonden, gewerkt hebben bij het dierenasiel, geassisteerd hebben bij een hondenschool, een hondenuitlaatservice, betrokken zijn bij reddingshondenwerk en Canicross, zijn allemaal onderdelen die direct lijken te komen uit het ideaalbeeld wat ik, Anja Post, als meisje had van honden.

Als jong meisje heb ik altijd geroepen, als ik een hond neem dan moet deze uit het dierenasiel komen, want ook deze honden verdienen een goed leven. En nadat ik het ouderlijke huis had verlaten heb ik dan ook mijn eerste hond uit het asiel gehaald. Een driejarige kruising Stabij, Rakker.

Met Rakker is de liefde voor honden een echte "verslaving" geworden. Toen we Rakker helaas op 16-jarige leeftijd moesten laten inslapen, heb ik gezegd dat ik het eerst komende jaar geen hond weer wilde hebben. Deze woorden hebben maar 3 weken stand gehouden en zo kwam Vasco uit het asiel. En dan moet je niet gaan kijken bij www.ikzoekbaas.nl want voor je het weet heb je er nog 1 in huis.

Ik heb tijdelijk in het dierenasiel Zuidwolde (Gr.) gewerkt als coordinerende en heb veel geleerd van alle kennis die in het asiel aanwezig is bij de vaste medewerkers en ik heb genoten van alle inzet en enthousiasme van de vrijwilligers. In deze periode hebben wij meerdere jonge honden in de pleeg gehad die om verschillende redenen in het asiel waren gekomen. In hun korte leventje hadden ze vaak al veel meegemaakt. Gelukkig zijn ze vanuit ons huis vlot en blijvend geplaatst. Maar aan 1 jonge pup zijn wij blijven hangen, Charlie. Charlie werd door de dierenambulance bij het asiel afgeleverd als puppy van ongeveer 3 weken oud. Charlie was aan iemand cadeau gedaan.....

Tja, wat doe je dan. Een pup van 3 weken hoort niet in het asiel en ik heb hem dus meegenomen en verder met de fles groot gebracht. Kun je er dan nog afstand van doen? Nee! En dus gingen we met Charlie op puppytraining zodra dat mogelijk was. De klickermethode en kalmerende signalen spraken mij erg aan en dus hebben ik een hondenschool gezocht en gevonden waar volop aandacht werd besteed aan de klickermethode en de kalmerende signalen. Rust, veiligheid en vertrouwen geven aan asielhonden is een groot cadeau.

Een hondenuitlaatservice te Ten Post (provincie Groningen) kan dan eigenlijk niet uitblijven als het al zover is gekomen. Ook zijn er andere dierverzorgingen bij gekomen in de loop van de tijd zoals: paarden, ezels, katten, ganzen, kippen, varkens, schapen, cavia's, konijnen, vissen en geiten.

Er is bewust voor gekozen om foto's van de uitlaathond(en) en overige verzorgdieren niet op de website of facebook te zetten. Eigenaren worden prive benaderd en op de hoogte gebracht van de wandeling of verzorg, knuffelronde en voorzien van foto's. Het is dan aan de eigenaar of ze de foto(s) willen gebruiken op social media.

Ook is er bewust voor gekozen om de hond(en) individueel uit te laten, tenzij meerdere honden op 1 adres. Hoe leuk het groeps gebeuren ook kan zijn het kan voor veel honden heel veel stress opleveren. De gezamenlijke autorit, de wandeling, de locatie en overige prikkels. Door individueel aan de wandel te gaan is er ook meer individuele aandacht. Quality time. Voor meer info klik op onderstaande link.

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/stress-signalen-bij-honden.php

Niet iedere natuurliefhebber, fietser, wandelaar, jogger, hondenbaas, ruiter zit er op te wachten dat er een groep honden op ze komt afstormen. Als ik met mijn eigen honden aan de wandel ben of met mijn uitlaathonden in gebieden waar ik dit kan verwachten dan worden ze aangelijnd en zorgen we dat we op gepaste afstand kunnen passeren.Voor meer info klik op onderstaand link.

http://hondenetiquette.nl/76-2/#page/2

Op onderstaande informatieve webpagina's gaan ze in op het dragen van een halsband en de nadelige gevolgen. ( wetenschappelijke onderbouwing, zie referenties)

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/

http://www.peterdobias.com/blogs/blog/11015137-choke-prong-and-shock-collars-can-irreversibly-damage-your-dog

http://www.allergie-bij-honden.nl/welk-tuig-kiezen-voor-je-hond-vergelijk-hondentuigen/

Jullie begrijpen vast na het lezen van deze informatie dat een tuigje mijn voorkeur heeft en met name bij de honden die nog wel eens in het halsbandje hangen.

Ik zal er voor zorgen dat ik voor deze honden tuigjes mee heb in de auto of de tuigjes ga gebruiken die mogelijk al aanwezig zijn.

In 2018 gaan we ons 10de wandeljaar in!