Hondenuitlaatservice-Gauisus te Ten Post (provincie Groningen) bied aan om met uw hond uit wandelen te gaan als het u even niet past vanwege werk, ziekte, vakantie of een andere reden. De tijdsduur en het tijdstip van de wandeling worden altijd in overleg met u als eigenaar afgesproken. ( lees ook de algemene voorwaarden)

Het uitlaten gebeurt niet in grote groepen maar op individuele basis, tenzij er meerdere honden aanwezig zijn op 1 adres.

Er is bewust gekozen om de hond(en) individueel uit te laten. Hoe leuk het groeps gebeuren ook kan zijn het kan voor veel honden heel veel stress opleveren. De gezamenlijke autorit, de wandeling, de locatie en overige prikkels. Door individueel aan de wandel te gaan is er ook meer individuele aandacht. Quality time. Voor meer info klik op onderstaande link.

 http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/stress-signalen-bij-honden.php

Niet iedere natuurliefhebber, fietser, wandelaar, jogger, hondenbaas, ruiter zit er op te wachten dat er een groep honden op ze komt afstormen. Als ik met mijn eigen honden aan de wandel ben of met mijn uitlaathonden in gebieden waar ik dit kan verwachten dan worden ze aangelijnd en zorgen we dat we op gepaste afstand kunnen passeren.Voor meer info klik op onderstaand link.

http://hondenetiquette.nl/76-2/#page/2

Dus, kunt u door omstandigheden uw hond niet uitlaten dan hebben u en uw hond aan mij een vertrouwd wandeladres.

Mijn bereikbaarheidsgebied ligt in een straal van 15 kilometer rondom Ten Post. In overleg zijn gebieden buiten de 15 kilometer rondom Ten Post ook mogelijk.

Ik ben in overleg beschikbaar op alle werkdagen. Structureel of incidenteel, in overleg is veel mogelijk.

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Tijdens een kennismakingsgesprek kan alles kenbaar en bespreekbaar worden gemaakt. Ook kan ik dan meer vertellen over mijn kennis en ervaring, tarieven en overige noodzakelijke informatie.

Verder is er ook bewust voor gekozen om foto's van de uitlaathond(en) en overige verzorgdieren niet op de website of facebook te zetten. Eigenaren worden prive hiervoor benaderd en op de hoogte gebracht van de wandeling of verzorg, knuffelronde en voorzien van foto's. Het is dan aan de eigenaar of ze de foto(s) willen gebruiken op social media.

Ik maak gebruik van een inschrijfformulier met daarop de tarieven en de gemaakte afspraken. Op dit formulier staat een verwijzing naar de algemene voorwaarden en sleuteloverdracht.

Op onderstaande informatieve web-pagina's gaan ze in op het dragen van een halsband en de nadelige gevolgen. ( wetenschappelijke onderbouwing, zie referenties)

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/

http://www.peterdobias.com/blogs/blog/11015137-choke-prong-and-shock-collars-can-irreversibly-damage-your-dog

http://www.allergie-bij-honden.nl/welk-tuig-kiezen-voor-je-hond-vergelijk-hondentuigen/

Jullie begrijpen vast na het lezen van deze informatie dat een tuigje mijn voorkeur heeft en met name bij de honden die nog wel eens in het halsbandje hangen.

Ik zal er voor zorgen dat ik voor deze honden tuigjes mee heb in de auto of de tuigjes ga gebruiken die mogelijk al aanwezig zijn.